eur:
393.1
usd:
367.19
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Rémálom: a levegőben esett szét egy repülő hajtóműve - videó

Rémálom: a levegőben esett szét egy repülő hajtóműve - videó

A United Airlines egyik gépének kényszerleszállást kellett végrehajtania.

San Franciscóból Hawaii-ra tartott a United Airlines Boeing 777-222-es repülője, amikor a honolului repülőtérre való leszállás előtt mintegy fél órával, egy nagy durranás után elkezdett szétesni az egyik jobb oldali hajtómű - írta a The Guardian.

A pilóták azonnal vészjelzést adtak le és kényszerleszállást hajtottak végre.

Az ablakból az látszott, hogy a borítását és több darabját elvesztő hajtómű rázkódik a szárnyon.

Az eseményeket rögzítette a Google egyik, épp a gépen utazó mérnöke, aki még azon is viccelődött egy sort, hogy nem lát ilyesmire utaló leírást a repülő vészeseti leporellójában.

Egy másik utas megörökítette a hajtóműről lifegő darabokat is. Maria Falaschi azt írta, élete legijesztőbb élménye volt, de hozzátette: a pilóták és a személyzet nagyszerű munkát végeztek és jól kezelték a helyzetet akkor is, amikor felkészítették az utasokat a kényszerleszállásra.

A United Airlines közleménye szerint a gép biztonságban landolt, a pilóták minden biztonsági protokollt betartottak. Az utasok a leszállás után "normál" módon szállhattak ki a gépből.

A repülőt 1994-ben gyártották, vagyis az elsőként eladott 777-esek egyike.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×