eur:
394.62
usd:
369.67
bux:
65678.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Súlyos vádak érték az ENSZ-t

Súlyos vádak érték az ENSZ-t

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a "hazugságok házának" nevezte az Egyesült Nemzetek Szervezetét a Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosának elismerő döntése elleni szavazás előtt - jelentette az izraeli média.

"Az Egyesült Államoknak hetven évbe került Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerése, s évek múlva ugyanezt fogja tenni az ENSZ is"- vélekedett az izraeli kormányfő csütörtökön, élesen bírálva az ENSZ Közgyűlésének néhány órával később esedékes, az amerikai döntés visszavonására vonatkozó határozattervezetének szavazását.

Netanjahu kijelentette, hogy Izrael világosan elutasítja ezt a voksolást. "Jeruzsálem a fővárosunk, tovább fogunk ott építkezni, és további nagykövetségek fognak odaköltözni" - jelentette ki Izrael miniszterelnöke egy kórház megnyitóünnepségén Asdódban.

"Jeruzsálem Izrael fővárosa, akár elismeri az ENSZ, akár nem"- közölte. Netanjahu kijelentette azt is, hogy a világ számos országában megváltozott a hozzáállás Izraelhez, és ez szerinte végül "behatol a hazugságok házának falai közé is" - mondta az ENSZ-re utalva.

Dori Gold, a külügyminisztérium volt igazgatója - aki korábban Izrael ENSZ-nagykövete is volt - a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek úgy nyilatkozva úgy vélekedett, hogy "az ENSZ-közgyűlés nem az Egyesült Államok saját térfele".

"Az ellenük szavazni készülő országok amerikai pénzügyi megfenyegetése után lesznek országok, amelyek nem küldik el szavazni képviselőiket, de nem tudom, hány ország veszi ezt figyelembe. Ez sem Amerikának, sem Izraelnek nem a saját térfele" - tette hozzá.

Donald Trump amerikai elnök szerdán a támogatások megvonásával fenyegette meg azokat az államokat, amelyek az ENSZ Közgyűlésében megszavaznák a Jeruzsálem státuszára vonatkozó határozattervezetet.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Bár az év első két hónapja jól indult az európai autópiacon, a március belerondított a növekvő szériába, hiszen az évben először regisztráltak csökkenést az EU-ban - derült ki az ACEA legfrissebb autópiaci statisztikáiból. Bár a nagy autópiacok kivétel nélkül visszaestek, Magyarországon az eladások márciusban is jelentősen tudtak bővülni, elsősorban az elektromos autó támogatási programnak köszönhetően, amely megdobta a teljesen elektromos és hibrid járművek értékesítési számait. Eközben EU-s szinten továbbra is azt látjuk, hogy a benzines és a dízeles autókat veszik a leginkább, de egyre inkább törnek előre a hibridek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×