eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hatalmas vihar tombol Franciaországban

Több mint százezer háztartás maradt áram nélkül Franciaország északi és nyugati részén az Anára keresztelt szélvihar miatt - közölte hétfőn az ERDF francia áramszolgáltató.

A Météo-France francia állami meteorológiai szolgálat jelentése szerint a helyzet különösen a nyugat-franciaországi Pays de la Loire régióban aggasztó, ahol a széllökések akár az óránként 130, a térségben található Ré-szigeten pedig az óránként 160 kilométeres sebességet is elérhetik. A Météo-France ezenkívül jelentette, hogy 24 megyére narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

A vihar következtében kidőlt fák és az áramkimaradás zavart okozott a vonatközlekedésben is Pays de la Loire-ban, illetve a vele szomszédos Bretagne régióban, az ország középső részén és a francia fővárosban is az SNCF állami vasúttársaság jelentése szerint.

A szolgálat az Ana nyomán várhatóan kialakuló széllökések, csapadék és áradások miatt az ország területének mintegy negyedén megemelte készültségi szintet.

Az észak- és kelet-franciaország autópályák üzemeltetésével foglalkozó társaság, a SANEF pedig arra kérte az autósokat, hogy a várható havazás - amelynek következtében 5 és 15 centiméter közötti hó eshet - miatt lehetőleg kerüljék el a Nord-Pas-de-Calais északi régió főbb autópályáit. Ezeken az utakon már hétfő reggel is sűrű torlódások alakultak ki.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×