eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Cicaharc a lengyel parlamentben - fotók

Jaroslaw Kaczynski macskákról szóló könyvet olvasott a lengyel parlament ülésén.

Egy macskákról szóló könyvet olvasott látszólag igen elmélyülten a lengyel parlament pénteki ülésén Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke, akinek "akciója" sokakat tréfálkozásra sarkallt, mások azonban azzal vádolták meg a politikust, hogy megpróbálta elterelni a figyelmet a PiS által kezdeményezett mélyreható bírósági reformról.

A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt közismerten macskarajongó elnöke az Atlas of Cats: Wild and Domestic című apró kézikönyvet olvasgatta a pénteki ülés első felében.

Beata Mazurek, a PiS szóvivője később a Twitteren tett közzé egy fényképet a könyvébe mélyedő politikusról azzal a megjegyezéssel, hogy "sarkalljon minket az állatmenhelyek és az állatokat segítő emberek támogatására Jaroslaw Kaczynski elnök hétvége előtti olvasmánya". Mazurek egy másik fotót is megosztott, amelyen egy macska olvas egy könyvet Kaczynskiről.

A politikus akcióját PR-fogásként értékelők között volt az ellenzéki Polgári Platform (PO) képviselője, Michal Szczerba is, aki szerint a PiS csupán Kaczynski imázsát akarja finomítani. "Ne hagyjuk magunkat becsapni" - írta Szczerba a Twitteren.

A pénteki ülés témája volt egyebek között a lengyel igazságügy erősen vitatott átszervezése, amellyel kapcsolatban várhatóan a következő hetekben tartanak szavazást.

A 68 éves Kaczynskinek több macskája is van és rendszeresen segít kóbor állatokon, ami időről időre enyhíti valamelyest a róla kialakult képet, miszerint ravasz és könyörtelen politikai stratéga.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×