eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Elképesztő katasztrófa Kaliforniában

Elképesztő katasztrófa Kaliforniában

Már tíz ember halálát okozták a gyorsan terjedő bozóttüzek Kaliforniában. A hatóságok rendkívüli állapotot hirdettek és tömeges kitelepítést rendeltek el.

Kalifornia történetének legpusztítóbb tüzeként emlegetik az állam bortermő vidékén tomboló erdő- és bozóttüzeket.  Húszezerre teszik azok számát, akik menekülni kényszerültek Napa, Sonoma és Yuba megyéből - írja a BBC

1500 ingatlant emésztettek föl a lángok, amelyeket az erős szél táplál. 

A halálos áldozatok többségét Sanomában találták, a helyi serif arra számít, hogy számuk tovább nőhet, hiszen a leégett épületeket még nem vizsgálták át. 

A nagy területen pusztító tüzeket az űrből is látni: az amerikai meteorológiai szolgálat műholdjainak felvételein a világos foltok jól mutatják, merre tombolnak a lángok. 

A lángok hétfőre virradóra csaptak föl Kalifornia északi részén, és rendkívül gyorsan terjednek a száraz, szeles időben. 

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×