INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

német választás 2017

szanyi tibor

angela merkel

Szanyi Tibor: senki nem gondolhatta, hogy ingyen el lehet vinni a balhét

Szanyi Tibor: senki nem gondolhatta, hogy ingyen el lehet vinni a balhét

InfoRádió

Szanyi Tibor, a szocialisták európai parlamenti képviselője nincs többé az az erős Németország, és az az erős Merkel, amit eddig ismertünk. A két évvel ezelőtti menekülthullámról szólva úgy fogalmazott: senki nem gondolhatta, hogy ingyen el lehet vinni a balhét.

Az a 7-8 százalék, amit a CDU elbukott, egy az egyben az Alternatíva Németországért (AfD) mozgalomhoz ment át. A szociáldemokraták visszaesése a nagykoalíció negatív következménye, a kisebbik fél mindig rámegy a nagykoalícióra - vélekedik Szanyi Tibor.

Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint matematikailag megmaradt ugyan a nagykoalíció kormányképessége, más kérdés, hogy a szociáldemokraták azonnal közölték, hogy nem akarják folytatni.

"Az a típusú erős Németország és Angela Merkel már nincs többé,

a német befolyás csökkenni fog Európában.

Emmanuel Macron kihúzhatja magát, hogy ő válik a dolgok motorjává, de Jean-Calude Juncker is vehet egy nagy levegőt, hogy a kevésbé erős Merkellel szemben sokkal könnyebben tudja a saját politikáját érvényesíteni" - mondta az InfoRádiónak Szanyi Tibor, de hozzátette: az Európa-pártiság nem szenved csorbát a német politikában, csak csökken Merkelék érdekérvényesítő képessége.

"Azt senki nem gondolhatta, hogy ingyen el lehet vinni azt a balhét, amelyet a 2015-ös bevándorlóáradat jelentett.

Az AfD előretörése nagyon komoly intő jel, radikalizálódott a német gondolkodás" - mondta az MSZP EP-képviselője, és jelezte, erre válaszként jóval keményebbnek kell lennie a német kormánynak is.

Kapcsolódó hang

Szanyi Tibor: senki nem gondolhatta, hogy ingyen el lehet vinni a balhét
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018