eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Erős földrengés volt Mexikóban, cunami is várható

Erős, 8-as erősségű földrengés volt csütörtök este Mexikó déli részénél, a Csendes-óceánban, a fővárosban is megrázkódtak az épületek, a lakosok ijedtükben kifutottak az utcára - jelentették hírügynökségek.

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a rengés középpontja 123 kilométerrel délnyugatra volt a tengerparti Pijijiapan várostól, 33 kilométeres mélységben. A rengés közép-európai idő szerint péntek reggel 6 óra 49 perckor (helyi idő szerint éjfél előtt 11 perccel) történt.

A Csendes-óceáni Cunamijelző Központ közölte: elképzelhető, hogy nagy területre kiterjedő, veszélyes cunamira vonatkozó riadót fognak elrendelni. A közép-amerikai országok és Mexikó csendes-óceáni partszakaszairól van szó, az Egyesült Államok nyugati partját már nem vették bele a potenciálisan veszélyeztetett területek felsorolásába.

A kínai földrengéstani intézet 8,2-esnek mérte a földmozgást, 20 kilométeres mélységben.

A mexikói polgári védelmi szolgálat közölte, hogy 1985 óta nem mértek ilyen erős földrengést az országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×