eur:
393.41
usd:
367.54
bux:
67190.87
2024. április 26. péntek Ervin

A nagy kérdés: a nők vagy a férfiak a jótékonyabbak?

Több pénzt adnak a munkahelyi jótékonysági akciókra a brit nők, mint a férfiak - derült ki egy új felmérésből.

A Charities Aid Foundation (CAF) 1079 brit lakos körében végzett felmérése szerint a nők 66, a férfiak 49 százaléka adományoz pénzt, ha a munkahelyén gyűjtenek jótékony célra.

A brit munkavállalók majdnem 60 százaléka költ évente nagyjából 46 fontot (22 500 forint) munkahelyi gyűjtésre. 2016-ban összesen 9,7 milliárd fontot (3413 milliárd forint) adtak jótékony célra Nagy-Britanniában a CAF szerint.

"A gyűjtések a munkahelyi kultúra fontos részét képezik. Sok millióan támogatunk olyan kollégát, aki valamilyen jó ügy érdekében gyűjt vagy jótékonyságból készített süteményt vásárolunk, aprópénzt dobunk egy edénybe" - mondta Klara Kozlov, a CAF egyik vezetője.

Hozzátette, hogy korábbi felméréseikből kiderült, a munkahelyi jótékonysági akciók nemcsak a jó ügyek támogatására, hanem a hangulat javítására is alkalmasak.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×