eur:
389.32
usd:
361.56
bux:
67904.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Égnek a talpak a hőségben

Az Egyesült Államok délnyugati részén, Phoenixben, Arizona fővárosában 48 Celsius-fok volt a héten a csúcshőmérséklet, és aki cipő nélkül merészkedett járdára, az könnyen megégethette a talpát, annyira, hogy sérüléseivel orvoshoz kellett menni.

Az égési sebeket ellátó arizonai központ igazgatójának elmondása szerint 18 éve nem volt ennyi égési sérültjük júniusban az időjárás miatt: naponta már 15-en érkeznek. A legtöbb beteg a talpát égette meg, vagy a kezét: felhevült autóban nyúlt felforrósodott tárgyhoz. Egy gyerek azért égette össze magát, mert házuk ajtajának kutyabejáróján kikúszva érkezett a forró járdára.

A hőség nem sokkal enyhébb Arizona szomszédainál: Nevadában és Kaliforniában csak pár fokkal jobb a helyzet. Kaliforniában ketten biztosan az időjárás miatt haltak meg, további négy esetben még folyik a vizsgálat. Arizonából ugyanakkor még nem jelentettek haláleseteket a hőség miatt.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×