eur:
393.52
usd:
368.35
bux:
66064.86
2024. április 24. szerda György

Felhőkarcolóba költözhet négy minisztérium

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök elrendelte, hogy a kormány dolgozza ki négy minisztériumnak a Moszkvai Nemzetközi Üzleti Központba, közkeletű nevén a Moszkva-Citybe való költöztetésének tervét - közölte pénteken a Kommerszant című orosz gazdasági napilap.

Az elképzelés szerint 2018 második felében az építésügyi, a gazdaságfejlesztési, a kommunikációs és távközlési, valamint az ipari és kereskedelmi tárca teheti majd át székhelyét az ultramodern felhőkarcolókba. A költségmegtakarítással indokolt költöztetés nyomán kevesebb, mint negyedére, 70 ezer négyzetméterre csökkenhet a négy minisztérium által hasznosított irodai terület nagysága.

Ha a kísérlet sikerrel jár, nem kizárt, hogy újabb szaktárcák költöznek majd át a moszkvai Citybe. A projekt kidolgozásának feladatát a jelzáloghitelezési ügynökség kapta meg. A Kommerszant szerint a kormányzati komplexum létrehozását a négy minisztérium javasolta a kormányfőnek, egyebek között a munka hatékonyságának és az államhatalom arculatának javítására hivatkozva.

A Moszkva folyó partján, a Vörös tértől 4 kilométernyire, mintegy 60 hektáron elterülő City üzleti, lakó- és szórakozónegyed területén hat darab 300 méteres vagy annál magasabb felhőkarcoló található (ugyanennyi van Hongkongban és Chicagóban is), köztük a 374 méteres Föderáció torony, amely Európa legmagasabb épülete. A központban annak teljes kiépülése után egyszerre 250-300 ezer ember lakhat, dolgozhat és élvezheti a kikapcsolódást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×