INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

donald trump

ipar

egyesült államok

tisztességtelen kereskedelem

gyáripar

Aláírták a Trump csodafegyverének számító rendeleteket

InfoRádió / MTI

Az amerikai elnök azt mondta: ezzel "megteremti a lehetőséget az amerikai gyáripar nagyszerű újjáéledésére".

Donald Trump elnök aláírta pénteken az amerikai kereskedelmi deficit lefaragását és a tisztességtelen kereskedelem visszaszorítását célzó két, korábban beharangozott rendeletet.

A rendeletek értelmében Trump elnök utasítást adott kormányzata illetékeseinek, hogy vizsgálják meg az Egyesült Államok kereskedelmi hiányát, és dolgozzák ki a szükséges intézkedéseket azon országok ellen, amelyek megszegik a tisztességes kereskedelem szabályait.

A Fehér Ház Ovális Irodájában tartott aláírási ceremónián az elnök hangsúlyozta: "ma két olyan elnöki rendeletet írok alá, amely hangos és egyértelmű üzenetet küld az amerikai dolgozóknak és vállalkozásoknak, s amely megteremti a lehetőséget az amerikai gyáripar nagyszerű újjáéledésére". Az elnök hozzátette: "kiigazítjuk a rossz kereskedelmi megállapodásokat". A rövid beszédben szólt arról, hogy utazgatván szerte az országban, saját tapasztalatokat is szerzett arról, hogy a rossz kereskedelmi megállapodások milyen mértékben sújtják az amerikai dolgozókat.

"Munkahelyektől és jóléttől fosztották meg országunkat" - szögezte le Trump.

Az egyik rendelet kilencven napot ad a kereskedelmi minisztériumnak arra, hogy jelentést készítsen a nagy kereskedelmi deficit okairól, a másik rendelet pedig a vámpolitika áttekintését írja elő, konkrétan az importvámok bevezetése lehetőségeinek vizsgálatára kéri fel a kereskedelmi tárcát.

Az aláírási ceremónia után Peter Navarro, a Fehér Ház újonnan létrehozott Országos Kereskedelmi Bizottságának vezetője újságíróknak azt hangsúlyozta, hogy a rendeletek nem Kína ellen irányulnak. "Ez a történet általában szól a tisztességtelen kereskedelemről és a túl alacsony vámokról" - fogalmazott Navarro.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018