eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Megadták magukat Máltán a gépeltérítők

Megadták magukat Máltán a gépeltérítők

Megadták magukat kora délután a pénteken Máltára térített líbiai repülőgép légikalózai - közölte újabb Twitter-bejegyzésében Joseph Muscat máltai miniszterelnök. A máltai rendőrség már őrizetbe is vette a két líbiai férfit.

Joseph Muscat korábban beszámolt arról, hogy a líbiai belföldi járat utasai közül a nők és a gyermekek leszállhattak. Utána két csoportban a többi utas is épségben elhagyhatta a légi járművet, amelyen csak a személyzet és a két gépeltérítő maradt.

Nem sokkal később a személyzet néhány tagja is megjelent a repülő ajtajában, majd utolsó bejegyzésében azt írta a kormányfő, hogy a légikalózok megadták magukat, és a rendőrség őrizetbe vette őket.

Menedékjogot kérnek

A líbiai külügyminiszter bejelentette, hogy politikai menedékjogot kér Máltán a két férfi. A légikalózok ezen kívül egy Moammer Kadhafi néhai líbiai vezető szellemiségét követő párt létrehozását is be akarja jelenteni.

Az eredetileg a líbiai Szabhából Tripoliba tartó gépet, egy Airbus A320-ast péntek délelőtt térítették el. A légitársaság közlése szerint a gép fedélzetén 118 ember - köztük 111 utas - tartózkodott. A gépeltérítők Máltán előbb elengedték az utasokat, majd végül a személyzettel együtt maguk is elhagyták a repülőgépet.

A gépeltérítés előzményeiről ebben a cikkünkben olvashat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×