eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Élve elégetett két török katonát az Iszlám Állam

Két török katona élve elégetéséről tett közzé videót csütörtökön az Iszlám Állam terrorszervezet, amely a kezén lévő Aleppó kormányzóságbeli Báb városnál folytat harcot a török hadsereggel.

A 19 perces felvétel egyebek közt a török légierő Bábra mért légicsapásáról készült állítólagos felvételeket mutat be, valamint azt, ahogy az IÁ fegyveresei védik az Aleppó várostól északra fekvő kulcsfontosságú települést. A propagandavideó emellett több szögből bemutat egy páncélozott járművel végrehajtott öngyilkos merényletet. A videó minősége a terrorszervezettől megszokott magas szintű szakmaiságról tanúskodik.

Az utolsó pár percet a két török katona embertelen kivégzésének szentelték. A két, láncokkal megkötözött katonát ketrecekből, négykézláb vezetik haláluk helyszínéhez. Eközben az arab nyelvű felirat figyelmezteti Ankarát: "Muzulmánokat égettél Törökország kormánya. Így hát ez lesz a sorsod, Allah segedelmével".

A gyilkosság különös kegyetlenségét jól mutatja, hogy nem rögtön gyújtják fel őket a két áldozatot, hanem láncokon, lassan vezetik a tüzet el hozzájuk, amely aztán katonai egyenruhájukra átterjed. Szenvedésüket - amelyet olykor még be is lassítanak - végig mutatják a felvételen.

A hóhér IÁ terrorista majd török nyelven bírálja Recep Tayyip Erdogan török elnököt, és "pusztításra" ösztönöz Törökországban.

A török hadsereg a múlt hónapban közölte, hogy eltűnt két török katona Észak-Szíriában. Az IÁ szócsöve, az Aamák hírügynökség korábban azt állította, hogy a szélsőségesek fogságába esett a két katona. A török hadsereg ezt nem erősítette meg, de gyanítható, hogy az eltűnt katonák láthatóak a videón.

A propagandavideót egy nappal azután tették közzé, hogy a török hadsereg közölte: tizenhat katona halt meg és többtucatnyian megsebesültek az IÁ-val vívott harcokban Báb városnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×