eur:
395.95
usd:
369.16
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura

Beperelte a Yahoo-t egy ügyfele

Súlyos gondatlanság vádjával beperelte pénteken a Yahoo amerikai internetes céget egy ügyfele, miután a társaság az előző nap bejelentette, hogy 2014 végén ellopták tőle legalább 500 millió ügyfelének a személyes adatait.

A Yahoo azt állítja, hogy egy bizonyos kormány megbízásából dolgozó hackerek törtek be az adatbázisába, és jutottak hozzá olyan személyes információkhoz, mint a születési dátum, az e-mail cím, a jelszavak és a telefonszámok, de bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük a támadóknak.

Ronald Schwartz New York-i lakos perelte be a céget minden olyan egyesült államokbeli ügyfél nevében, akinek az adatait ellopták. A követelt kártérítés összegét nem jelölte meg. Keresetében azt állítja, hogy az adatlopás elkerülhető lett volna a Yahoo gondossága esetén, és hogy a cég csak háromszor annyi idő után fedezte fel a lopást, mint általában a meghackelt vállalatok.

A Reuters hírügynökség szerint a Yahoo mindeddig nem közölte egyértelműen, hogy mikor vette észre a lopást, és mennyi idő alatt derítette fel annak részleteit. Ezzel kapcsolatban a cégre záporoztak pénteken a szakértők kérdései. Jeremiah Grossman, a SentinelOne kiberbiztonsági cég stratégiai biztonsági igazgatója - aki korábban a Yahoo egyik információbiztonsági alkalmazottja volt - elmondta, hogy alig valamit lehet tudni az ügyről. Richard Blumenthal demokrata párti connecticuti szenátor szerint elképzelhető, hogy a Yahoo sokáig el akarta titkolni az adatlopást, mert nem akarta, hogy romoljon a cég értéke a Verizon távközlési társaság általi felvásárlási folyamat közben.

A Yahoo szóvivője a Reuters hírügynökség kérdésére közölte, hogy folyamatban lévő peres ügyről nem nyilatkoznak.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek óvatosan emelkednek, de ez is elég ahhoz, hogy új történelmi csúcsok szülessenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×