eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Felrobbant a gyanús csomag New Jersey-ben

Felrobbant az a gyanús csomag, amelyet a rendőrség vizsgált hétfőn a New Jersey állam Elizabeth városának vasútállomása közelében - közölte a település polgármestere.

Christian Bollwage korábban még arról beszélt, hogy a rendőrök megsemmisítették a gyanús tárgyat. A polgármester azonban később azt mondta, hogy a zsákban 4-5 robbanószerkezet volt, és amikor a tűzszerész robot hatástalanítás közben elvágott egy vezetéket, a csomag felrobbant. Senki nem sebesült meg.

Két utcaseprő figyelt fel a gyanús csomagra vasárnap az állomás közelében egy szemetesben. Ők értesítették a hatóságokat arról, hogy vezetékeket és egy csövet látnak a gyanús tárgyban. A tűzszerészek robotja azt állapította meg, hogy a csomag akár robbanószerkezet is lehet.

Korábban a csomag miatt a Newark felé vezető vasútvonalakat átmenetileg lezárták.

Az Egyesült Államokban a hétvégén New Yorkban egy robbantásban 29-en megsebesültek, New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg. Minnesota állam St. Cloud városában pedig egy bevásárlóközpontban késes támadó legalább nyolc embert megsebesített. A merénylőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt lelőtte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×