eur:
393.95
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Martin Schulz: ostobaság Magyarország kizárásáról beszélni

Ostobaság Magyarország uniós tagságának megvonásáról beszélni - mondta Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán a ZDF német országos köztelevíziónak.

A német szociáldemokrata párt (SPD) politikusa kiemelte: Orbán Viktor magyar miniszterelnök "a provokáció nagymestere", a napokban "nihilistának, és tudom is én, még minek" nevezte őt, Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét és más politikusokat, köztük az EP liberális frakciójának vezetőjét, Guy Verhofstadtot.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter erre reagált, amikor Magyarország uniós tagságának megvonásáról beszélt. Ez a reakció ugyan "érzelmileg érthető", de "hogyan akarjuk kizárni Magyarországot, amikor azt sem tudjuk, hogy a briteknek miként kellene távozniuk" az EU-ból?

Ez az egész "tiszta ostobaság" - mondta Martin Schulz.

Hozzátette, hogy pénteken találkozik Orbán Viktorral, és arról beszél majd vele, hogy "nincs értelme a kölcsönös provokációnak", mert az emberek nem azt várják a politikusoktól, hogy egymást provokálják, hanem azt, hogy megoldják a problémákat.

Meg kell oldani például az adóelkerülés problémáját, gondoskodni kell arról, hogy adózzanak végre a milliárdos nyereséget termelő multinacionális vállalatok. Így egyebek között arra is több pénz lenne, hogy "a városok és községek" jobban megbirkózzanak a menekültválsággal - tette hozzá az EP elnöke.

Az ilyen ügyekre kell összpontosítani, az pedig "nem vezet semmire", ha a politikusok egymás provokálásával vagy azzal foglalkoznak, hogy "ki kit hajít ki" az EU-ból - hangoztatta Martin Schulz.

Jean Asselborn a Die Weltben kedden közölt interjúban kiemelte, hogy elfogadhatatlan az uniós alapértékek súlyos sérelme, ezért ideiglenesen vagy véglegesen ki kell zárni az EU-ból az olyan tagokat, mint Magyarország, ahol "kerítéseket építenek háborús menekültek ellen", vagy ahol megsértik a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×