eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hillary Clinton beteg, lemondta kampányútját

Hillary Clintonnak tüdőgyulladása van - fedte fel orvosa órákkal azután, hogy a Demokrata Párt elnökjelöltje vasárnap rosszul lett, és hirtelen távozott a 2001. szeptember 11-i terrortámadások emlékére tartott ünnepségről.

Clinton kis híján összecsuklott, és biztonsági embereknek kellett támogatniuk őt, hogy beülhessen autójába. Pár órával később azonban már - a kamerák kereszttüzében - az elnökjelölt mosolyogva lépett ki lánya lakásának ajtaján, és közölte, hogy "remekül" érzi magát.

Nem sokkal ezt követően orvosa, Lisa R. Bardack nyilatkozatban tudatta, Clintont nemrégiben allergiás köhögés gyötörte, és pénteken egy kontrollvizsgálaton kiderült, hogy tüdőgyulladása van. Antibiotikumot adott neki, továbbá tanácsot, hogy pihenjen többet, és módosítsa betervezett programjait.

A doktornő közölte azt is, hogy a vasárnapi rosszullét utáni vizsgálata szerint Clinton teste túlhevült és kiszáradt a megemlékezésen, de már pótolták a folyadékhiányt és szépen javul az elnökjelölt állapota.

Pár órával később Clinton választási stábjának egy tagja közölte, hogy az elnökjelölt tüdőgyulladására hivatkozva lemondta kétnapos kaliforniai kampányútját, amelyre hétfőn indult volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×