eur:
394.71
usd:
365.92
bux:
71738.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Orbán: erős EU-ra van szükség

A visegrádi országok egyetértenek abban, hogy szükség van az Európai Unióra (EU), de nem akármilyen, hanem erős EU kell - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon tett sajtónyilatkozatában.

Orbán Viktor a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - V4) és Ukrajna miniszterelnökének társaságában tett nyilatkozatában kiemelte: ma az unió ugyan gazdag, de gyenge, és ez a legrosszabb kombináció, "ez hozta fejünkre a bajt", a migrációt, amely ellenőrizetlenül zajló folyamat. Ennek véget kell vetni, a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni - hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátette: az ellenőrizetlen migrácóval szembeni védekezést minél délebbre kell vinni, így Bulgáriának kell segítséget nyújtani.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×