eur:
388.51
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Mexikó nem fizet a határfalért

Enrique Pena Nieto mexikói elnök helyi idő szerint szerdán közölte, azt mondta a Mexikóvárosba látogatott Donald Trumpnak, hogy országa nem fogja kifizetni a republikánus elnökjelölt által, az Egyesült Államok mexikói határára javasolt, masszív kerítés építésének költségeit.

Ezzel szemben a szerdai találkozót követően Trump a mexikói államfővel közösen tartott, mexikóvárosi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, az elnökkel megvitatta a két ország határára tervezett falról szóló javaslatát, azt a követelését azonban nem, miszerint Mexikónak kellene állnia a kerítésépítés költségeit.

"Megvitattuk a falat, nem vitattuk meg a fal költségeit, ezt egy későbbi alkalommal tesszük meg, ez egy előzetes találkozó volt. Nagyszerű találkozó" - jegyezte meg sajátos stílusában Trump.

Ehhez képest Pena Nieto Twitter-oldalán azt írta: "Donald Trumppal folytatott beszélgetésem elején tisztáztam, hogy Mexikó nem fog fizetni a falért". A mexikói elnök a sajtótájékoztatón nem tett említést a határfalról.

Mexikói ellenzéki politikusok hevesen bírálták Pena Nietót, amiért fogadta Trumpot, aki korábban többször is azzal vádolta Mexikót, hogy erőszaktevőket és bűnözőket küld az Egyesült Államokba.

Trump korábban számos esetben pocskondiázta az Egyesült Államok déli szomszédját az illegális bevándorlás és a kábítószer-csempészet miatt, míg a mexikói elnök egyik interjújában még a tavasszal Mussolinihez és Hitlerhez hasonlította a republikánus elnökjelöltet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×