eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kínban van Clinton

Újabb kínos részletek derültek ki a Clinton Alapítványról, miközben a republikánus elnök-jelölt több szövetségese is kemény bevándorláspolitikát ígért a választóknak.

Különleges bánásmódban részesítette a Clinton Alapítvány anyagi támogatóit az Egyesült Államok demokrata elnökjelöltje Hillary Clinton által korábban vezetett amerikai külügyminisztérium – ez derült ki az ABC beszámolójából, amelyet a politikus korábbi e-mail-jeire hivatkozva készített a csatorna.

E levelezést egyébként a külügyi tárca a Citizen United nevű konzervatív csoport kezdeményezésére, csak egy bírósági határozat nyomán adta ki.

"Az ABC riportjában nyilvánosságra hozott dokumentumok értelmében Doug Band, a Clinton Alapítvány akkori vezető tisztségviselője potenciális vendéglistát állított össze a Hu Csin-tao kínai államfő tiszteletére 2011 januárjában a Fehér Házban adott díszvacsorára, és a listán három olyan vezető üzletember szerepelt, aki dollármilliókat adományozott a Clinton Alapítványnak: Bob McCann, az UBS bank akkori elnöke, Judith Rodin, a Rockefeller Alapítvány elnöke és Hikmet Ersek, a pénzátutalásokkal foglalkozó globális cég, a Western Union elnök-vezérigazgatója. Doug Band nem kívánta kommentálni a riportot.

Eközben republikánus oldalon a párt elnökjelöltje szerdára, arizonai kampányrendezvényére ígérte, hogy részletesen bemutatja várható migrációs politikáját, ugyanis miután Donald Trump augusztus közepén spanyolajkú közösségek vezetőivel találkozott, többen arra következtettek, hogy enyhült politikája.

Mike Pence alelnökjelölt azonban a CNN-nek nyilatkozva leszögezte: Trump bevándorláspolitikája mit sem változott, tervei között változatlanul szerepel mindaz, amit az előválasztási kampányban hangoztatott: a határok ellenőrzése, a falépítés a déli határon, s a meglévő törvények megerősítése és szigorú tiszteletben tartatása.

Arra a kérdésre, hogy vajon egy esetleges Trump-kormányzat erővel deportálja-e a 11 milliónyi illegális bevándorlót az államokból, Pence nem válaszolt, inkább csak ígéretet tett a részletek mielőbbi közlésére Donald Trump részéről.

Reince Priebus, a Republikánus Párt elnöke az NBC televízió "Találkozz a sajtóval" című műsorában szintén ezt támasztotta alá. Mint mondta: Donald Trump "felépíti és befejezi azt a határon épülő falat, amelyet még 2006-ban szavazott meg a Kongresszus".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×