INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

fülöp-szigetek

szélsőséges iszlám

terrorizmus

túsz

lefejezés

Újabb túszt fejeztek le a szélsőséges iszlamisták

InfoRádió / MTI

Lefejezte egyik Fülöp-szigeteki túszát csütörtökön az Abu Sayyaf iszlamista lázadócsoport, miután nem kapta meg érte a kért váltságdíjat - közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

kóba csomagolva. A férfit még július közepén rabolták el az Abu Sayyaf harcosai, és szabadon engedéséért cserébe csaknem hatmillió forintnak megfelelő összeget követeltek.

Rodrigo Duterte június 30-án kezdődött elnöksége óta ez az első ilyen brutális kivégzés, és az államfő a hír hallatán utasította a hadsereget a szélsőségesek megsemmisítésére.

Az Abu Sayyaf idén már két kanadai túszával végzett ugyanígy, és a feltételezések szerint vannak még további foglyai is Jolón.

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek hűséget fogadó Abu Sayyaf az egyik legkegyetlenebb iszlamista szervezet a többségében keresztények lakta délkelet-ázsiai szigetországban, amelynek a túlnyomórészt muzulmán lakosságú déli részén tevékenykedik. A lázadócsoportot az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek is terrorszervezetként tartja számon a neki tulajdonított pokolgépes támadások, emberrablások és kivégzések miatt.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018