eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sofőr nélküli autókkal szolgáltat az Uber Amerikában

Sofőr nélküli autókkal szállítja az utasokat az Uber az egyesült államokbeli Pittsburghben.

A fuvarmegosztó 300 millió dollár értékű megállapodást kötött a kínai tulajdonban lévő Volvo autógyártóval vezető nélküli autók közös fejlesztéséről.

A helyi idő szerint csütörtökön tett bejelentés szerint egyelőre néhány, Volvo XC-90 típusú - különleges felszereltségű - városi terepjárót állítanak üzembe már két héten belül. Az automata autókban az Uber két-két alkalmazottja fog ülni, az egyik a vezetőülésen, kezét a kormányra téve, a másik az anyósülésről fogja felügyelni az automata működését.

Az Uber szeretné, ha néhány hónapon belül 100 ilyen, vezető nélküli autója közlekedne a pennsylvaniai városban és környékén, de máshol egyelőre nem tervezik, hogy élesben tesztelnék ezt a technológiát.

Noha számos cég tesztelt már vezető nélküli autókat a közutakon, ez az első eset, hogy a nagyközönség számára is elérhető lesz az új technológia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×