eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Intelligens térfigyelő kamerákkal erősít Belgium

Mintegy kétezer intelligens térfigyelő kamera felszerelésével erősítik meg a főbb pályaudvarok biztonságát a hatóságok Belgiumban - jelentette be csütörtökön az SNCB belga vasúttársaság.

A Le Soir című helyi napilap tájékoztatása szerint a kormány a terrorellenes küzdelem részeként 17 millió eurót (nagyjából 5,3 milliárd forintot) különített el a vasúthálózat biztonságának fokozását célzó intézkedésekre.

A járművek rendszámának azonosítására és arcfelismerésre egyaránt alkalmas kamerák olyan szoftverrel is el vannak látva, amely lehetővé teszi a gyanús viselkedés vagy mozgás automatikus kiszűrését. A bírálók szerint mindazonáltal még korántsem nevezhető tökéletesnek a rendszer, meglehetősen gyakoriak például a téves riasztások.

A belgiumi vasútállomásokon jelenleg mintegy 3800 térfigyelő kamera működik, ezek képét egy fővárosi központba továbbítják, ahol napokon át megőrzik a felvételeket.

A belga belügyminisztérium eközben arról számolt be, hogy a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérre telepített intelligens kamerarendszer "néhány napon belül" megkezdi a működését.

"Egyetlen jármű sem juthat majd el a repülőtérre anélkül, hogy ellenőriznék a kamerák" - hangsúlyozta Peter Dewale rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy a rendszer beüzemelésével hatékonyabb munkát végezhetnek a helyszínen ténylegesen jelen lévő rendfenntartók.

Március 22-én Brüsszelben a nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson terrortámadást hajtottak végre, amelyekben harmincketten meghaltak. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×