eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

24 erdőtűz ég az Egyesült Államokban

Huszonnégy erdőtűz ég az Egyesült Államok szárazság sújtotta nyugati részén - ebből 11 Kaliforniában -, eddig 120 ezer hektárnyi területet pusztítottak el - jelentette hétfőn a Reuters hírügynökség.

A hatóságok gyújtogatásra gyanakszanak az észak-kaliforniai erdőtüzekkel kapcsolatban, az ügyben egy férfit már őrizetbe is vettek. A negyvenéves Damin Pashilkot azzal gyanúsítják, hogy az elmúlt évben 17 helyen gyújtogatott, és a legutóbbi tüzekért is ő lehet a felelős.

A San Franciscótól 145 kilométerre lévő Lower Lake városban hétfőre már 175 épület égett le, és további 1500-at fenyeget a Claytonnak elnevezett tűz. Lower Lake-ről és a szomszédos Clearlake városból a hétvégén mintegy négyezer embert evakuáltak. A hatóságok eleinte természetes okokra vezették vissza tüzeket.

Emberéletben esett áldozatról egyelőre nem tudnak a hatóságok ebben az erdőtűzben, de másutt Kaliforniában az idén már hat ember meghalt erdőtűzben.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×