eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla

Nincs magyar sérültje a thaiföldi robbantásnak az eddigi információk szerint

Az eddigi információk szerint nincs magyar sérültje a délutáni thaiföldi robbantásnak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel csütörtök este.

Hozzátették, hogy a sérültek állampolgárságáról eddig nem érkezett hivatalos tájékoztatás, de magyar érintettről egyelőre nem tudnak. A helyi rendőrkapitányság első telefonos információi szerint nincs magyar a sérültek között. A két település nem tartozik a magyarok által sűrűn látogatott turistacélpontok közé.

Délután két robbantásos merényletet követtek el Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is.

Az ismeretlen merénylők virágcserepekben rejtették el a robbanószerkezeteket, amelyeket távirányítással, mobiltelefonnal léptettek működésbe. Az első detonáció még nem tett kárt emberéletben, de húsz perccel később, az első helyszínétől alig ötven méterre bekövetkezett második robbanás következtében egy thaiföldi nő életét vesztette, és egyes médiajelentések szerint 22 ember megsebesült. A helyszíni jelentések szerint a sebesültek között több külföldi turista is található, őket kórházban ápolják.

A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként, de hírügynökségek felhívják a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×