eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Külföldről bénították meg az ausztrál népszámlálási honlapot?

Elérhetetlenné vált a népszámláláshoz szükséges adatok rögzítésére kialakított online felület Ausztráliában, miután szerdára virradó éjszaka kibertámadás érte a weboldalt.

David Kalisch, az Ausztráliai Statisztikai Hivatal (ABS) vezető statisztikusa közölte: szerintük külföldről hajtották végre a támadást. Hozzátette: a már beküldött 2,3 millió űrlap adatai nem kerültek illetéktelenek birtokába.

Ez az első alkalom, hogy az országban interneten keresztül végzik el a népszámlálást, amely ötévente méri fel Ausztrália 24 millió lakosának életkörülményeit.

Michael McCormack, a felmérésért felelős miniszter a honlap összeomlását túlterheléses kísérletnek nevezte, amely az adatgyűjtés megzavarását célozta.

A túlterheléses támadás (Distributed Denial of Service - DDoS) lényege, hogy vírussal fertőzött számítógépekről olyan nagy tömegű parancsot küldenek a rendszerbe, amelyet az nem tud feldolgozni.

Az idei népszámlálás lebonyolítását széles körben bírálták Ausztráliában. Néhány független szenátor bojkottálta az űrlap kitöltését, mivel elsőként vezették be azt a gyakorlatot, hogy az ausztráloknak azonosítani kell magukat az adatfelvétel során.

Ezen felül a népszámlálási űrlap beküldésére szolgáló honlap leállása miatt többen bírálták Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök azon döntését, hogy visszafogja az ausztrál internetes infrastruktúra fejlesztését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×