eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Bátorságra szólított fel a pápa

Ne féljetek hinni az új, a nemzetek közötti gyűlöletet elvető emberiségben - biztatta Ferenc pápa a fiatalokat a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó (IVT) vasárnapi szabadtéri záró szentmiséjén.

Ferenc pápa homíliájában kiemelte: "Álmodozónak tarthatnak benneteket, amiért hisztek az új emberiségben". De ti ne veszítsétek el bátorságotokat, hanem mosolyogva hirdessétek a reményt, és legyetek áldás az egyetlen emberi család számára".

A pápa hozzátette: a külvilág elhitetheti a fiatalokkal, hogy Isten távoli és érzéketlen, jó a jókkal, és rossz a rosszakkal. A Teremtő azonban "fölkelti napját jókra is, gonoszokra is," és valódi bátorságra hív, arra, hogy "legyünk erősebek a rossznál, szeretve mindenkit, még az ellenségeinket is" - fogalmazott a katolikus egyházfő.

A több mint másfél millió zarándok előtt bemutatott szentmisén húsz bíboros - köztük Erdő Péter esztergom-budapesti érsek - és több száz püspök koncelebrált. A szentmisén részt vett Andrzej Duda lengyel államfő is.

A pápa bejelentette azt is, hogy Panama lesz a következő, 2019-ben rendezendő Ifjúsági Világtalálkozó házigazdája.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×