eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb halálos merénylet Németországban

Egy embert megölt és kettőt megsebesített egy férfi vasárnap a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban - jelentették német hírportálok. A helyi rendőrség közleménye szerint az elkövető egy szíriai menedékkérő, akit őrizetbe vettek.

A férfi egy bozótvágó késsel rontott rá emberekre a Baden-Württemberg tartományi Reutlingen belvárosában. A támadás halálos áldozata egy nő, a sebesültekről még semmit nem tudni. Beszámolók szerint a helyszínen pánik tört ki.

A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. Megállapították, hogy egy 21 éves szíriai menedékkérőről van szó, aki már ismert volt a hatóságok előtt.

A rendőrség tájékoztatása szerint nincs arra utaló jel, hogy támadó másokkal együttműködve követte volna el tettét. Az ügy háttere, a feltételezett elkövető indítéka egyelőre nem ismert.

Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban.

Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.

Mindazonáltal megerősítést nyert, hogy vonzódott korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×