eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lázár: növekedett a terrorveszély Franciaországban

Titkosszolgálati információk szerint növekedett a terrorveszély Franciaországban - hívta fel a figyelmet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Vannak biztonsági kockázatok, az elmúlt 48 órában pedig "romlott a helyzet" - mondta a tárcavezető, arra kérve minden magyart, aki Franciaországban tartózkodik vagy oda utazik, hogy vegye komolyan a Terrorelhárítási Központ, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívásait.

Lázár János egyúttal elismerését fejezte ki a magyar válogatottnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményéért.

A kormány világossá kívánja tenni uniós partnerországai és az Európai Bizottság számára, hogy nincs jogi lehetőség azon bevándorlók befogadására, akik nem Magyarországon, hanem Görögországon keresztül léptek be az Európai Unióba - közölte a továbbiakban a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János elmondta: mintegy 45 ezer embert kívánnak visszatoloncolni ide a partnerországok.

Jelezte: az Európai Tanács jövő héten tanácskozik a migráció aktuális kérdéseiről.

A miniszter elmondta, a kormány kész egyeztetni a migrációs szükségrendeletet hatályba léptető Ausztriával is annak érdekében, hogy a nyári hónapokban is minél zavartalanabb legyen a határforgalom a két ország között

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×