eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Bernie Sanders súlyos titka

Bernie Sanders szerint a demokraták elnökjelölt-állító konvenciója nyílt versenyes lesz, Clinton azonban szombaton is jelölőgyűlést nyert.

Hillary Clinton szombaton megnyerte a Virgin-szigeteken tartott jelölőgyűlést, tovább gyarapította az őt támogató küldöttek számát, Bernie Sanders vermonti szenátor - Hillary Clinton vetélytársa a demokraták elnökjelöltségéért folyó küzdelemben - szombaton este egy sajtóértekezleten azt fejtegette, hogy pártjában a versengés még nem lefutott, s szerinte nem egyértelmű, hogy Hillary Clinton lesz az elnökjelölt.

Szombaton a demokraták a három kis szigetből álló Amerikai Virgin-szigeteken tartották jelölőgyűlésüket, amelyekből Hillary Clinton került ki győztesen: hét delegátussal gyarapította az őt támogatók számát. Vasárnap Puerto Ricóban is előválasztásokat tartanak - hatvan küldöttről születik döntés - és bár közvéleménykutatások és felmérések híján elemzők nem vállalkoznak az esélyek jóslására, de abban egyetértés uralkodik, hogy a lakosság összetétele inkább Hillary Clintonnak kedvez, mintsem Bernie Sandersnek. Vetélytársa, Bernie Sanders szenátor szombaton este, a kaliforniai Los Angelesben tartott sajtóértekezletén hitet tett az elnökjelöltségért folytatott küzdelem folytatása mellett, s úgy fogalmazott, hogy még az előválasztási folyamat befejezése után sem adja fel. Vagyis még az előválasztások után is győzködi majd a szuperdelegátusokat, hogy ne Hillary Clinton mellé álljanak, hanem az ő elnökjelöltségét támogassák.

Hillary Clintont jelenleg összesen 2313 delegátus támogatja, s közülük 544 a szuperdelegátus, vagyis az a kongresszusi küldött, akinek szabad voksa van, nem köti őt az előválasztási eredmény, s arra szavaz majd a konvención, akire akar. A demokraták elnökjelöltségéhez 2383 küldött támogatása szükséges, és elemzők arra számítanak, hogy a jövő keddi kaliforniai előválasztásokon - ahol sok delegátusról döntenek majd - Clintonnak sikerül is elérnie, hogy meglegyen a jelöltséghez a szükséges számú küldött. Vetélytársát, Bernie Sanderst 1501 küldött támogatja, és 46 szuperdelegátust sikerült maga mögé állítania.

Szombaton egyébként szerkesztőségi állásfoglalásában a Los Angeles Times Hillary Clintont biztosította támogatásáról Bernie Sandersszel szemben.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×