eur:
394.3
usd:
369.44
bux:
65713.21
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Titkosította üzeneteit a Whatsapp

Titkosította az adatforgalmat a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás, csak az alkalmazást használó felek láthatják az elküldött üzeneteket.

Minden kommunikációs formában, tehát üzenetek, képek és videók küldésében is titkosította szolgáltatásait a több mint egy milliárd ember által használt Whatsapp, okostelefonos üzenetküldő alkalmazás – közölte a Wired technológiai magazin.

A Facebook által birtokolt platformfüggetlen alkalmazás legfrissebb verziója már felhasználói végpontok közötti titkosítást alkalmaz, így az üzenet küldőjén és fogadóján kívül más elvileg nem férhet hozzá az üzenetek tartalmához.

"Senki sem láthat bele az üzenetekbe. Sem a kiberbűnözők. Sem a hackerek. Sem az elnyomó rezsimek. Még mi sem" - hangsúlyozta az üzenetküldő szolgáltató.

A biztosított termékek kialakítása valóban biztonságosabbá teszi a világot, bár ezzel sokan a bűnüldözés terén nem értenek egyet – nyilatkozta Brian Acton, a társaság egyik alapítója.

Habár a WhatsAppon eddig is titkosítva voltak a szöveges üzenetek, ezentúl a telefonhívásokra, fényképekre és videofelvételekre is vonatkozik az intézkedés.

A lépéssel az üzenetküldő alkalmazást üzemeltető cég "eldobta magától a kulcsot", megfosztva saját magát attól, hogy esetleg fel tudja törni a felhasználók adatforgalmát. Ez persze nem azt jelenti, hogy amennyiben a hatóságoknak egy nyomozás keretein belül hozzá kell férniük egy gyanúsított adataihoz, ezentúl nem tudják megtenni. Az adatok a telefonon megmaradnak, csak az alkalmazás szolgáltatója nem lesz birtokosa az üzenetküldőn megosztott információknak. Így a WhatsAppon nem lehet majd számon kérni olyan információt, amellyel nem rendelkezik - utalt erre korábban az üzenetküldő szolgáltató egy szóvivője.

 A titkosítás előzménye az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI és az Apple közötti vita, amelyben az informatikai cég nem volt hajlandó hozzáférést biztosítani az egyik San Bernardino-i terrorista okostelefonján tárolt adatokhoz, végül az FBI maga törte fel a készüléket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×