eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ötszáz embert visszatoloncolhatnak hétfőn Törökországba

Kiszivárgott információk szerint hétfőn mintegy ötszáz, vélhetően afganisztáni és pakisztáni embert toloncolhatnak vissza Törökországba, az EU-török megállapodás szerint - mondta a Migrációkutató Intézet vezető kutatója vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Sántha Hanga közlése szerint a visszatoloncolás elsősorban a március 20-a után érkezettekre érvényes, összesen hozzávetőleg 5600 migránsról van szó. Kevés az információ, nem tudni, hogy hajóval vagy repülővel történik majd a visszatoloncolás, a bizonytalanságot érzik a görög szigeteken rekedt emberek is, zavargások vannak - jegyezte meg.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy mivel az unió vízummentességet ígért Törökországnak a megállapodásban - mintegy 72 feltétel teljesülése esetén -, meg fog nőni a török, vagy hamis török útlevelekkel folytatott kereskedelem is.

Kitért arra, hogy a görög hatóságok túlterheltek, régebb óta kérnek segítséget az uniótól, a jelenlegi emberi erőforrás hússzorosára, rendvédelmi emberekre, tolmácsokra lenne szükségük. Elmondta: mintegy négyszáz embert kértek segítségnek, vasárnap harminc szakember érkezik Görögországba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×