eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kerekesszékesek is gondolázhatnak Velencében

A kerekesszékesek is élvezhetik ezentúl a gondolázás élményét Velencében, ahol nemrég felavatták az első, mozgáskorlátozottaknak kialakított gondola-beszállóhelyet.

A gondolás Alessandro Dalla Pieta felidézte, hogy az elmúlt húsz évben "több tucatszor látott kerekesszékben ülő embereket, akik vágyakozva néztek rájuk", és ettől minden alkalommal összeszorult a szíve.

Az új, kerekesszékeseknek kialakított beszállóhely az autóval is megközelíthető Piazzale Román várja az érdeklődőket. A magán- és közpénzből megvalósuló szolgáltatás várhatóan hat héten belül indul be, miután a gondolásokat megtanították a speciális felvonó használatára.

Az érdeklődők a www.gondolas4all.com internetes oldalon tudnak foglalni a - város által megszabott - szokásos áron.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×