INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Imaszünetet követelnek egy cég muszlim alkalmazottai Amerikában

Infostart / InfoRádió
Extra munkaszünetet követelnek imádkozásra egy cég muszlim alkalmazottai az Egyesült Államokban. Kérésüket felkarolta egy amerikai-iszlám polgárjogi csoport, ám a vállalat kedden közölte, hogy belső hatáskörben is el tudja intézni a dolgot, nem érdekli külső vélemény - írja az MTI.

A szóban forgó vállalat neve Ariens, Wisconsin államban van Milwaukee-től 150 kilométerre Brillion városában. Nemrégiben 53 muszlim alkalmazottja felmondott tiltakozásul az ellen, hogy a cég műszakonként csak két tízperces szünetet engedélyez. A muszlimok egy harmadikat is akarnak, hogy eleget imádkozhassanak. Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa nevű polgárjogi szervezet felkarolta ügyüket, és azt kérte a cégtől, adja meg az extra imaszünetet.

A vállalat erre nem hajlandó, mert - indoklása szerint - többször szakadna meg a termelés.

A cég egyébként korábban engedélyezett az újonnan felvett muszlimoknak egy harmadik, imádkozást támogató szünetet, ám a gyakorlat meglehetősen gazdaságtalannak bizonyult, és feszültségeket is szülhetett, hiszen feltehetően nemigen tetszett a többi, nem muszlim alkalmazottnak, akik műszakonként csak két szünetet kaptak.

A címlapról ajánljuk