eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A tavaly januári merényletek áldozataira emlékeznek Franciaországban

Franciaországban megemlékezések kezdődtek a 2015. januári merényletek áldozataira.

Csaknem egy évvel a 2015. január 7-én a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett merényletek után Francois Hollande francia államfő emléktáblát avatott a szatirikus hetilap székhelyén "a szólásszabadság elleni terrortámadás áldozatainak emlékére".

Anne Hidalgo párizsi polgármester és Manuel Valls kormányfő kíséretében az elnök röviddel később emléktáblát avatott az egyik közeli körúton is, ahol Ahmed Merabet rendőrt lőtte agyon menekülés közben a két tettes, Said és Chérif Kouachi, majd annál a kóser hipermarketnél, ahol január 9-án egy harmadik merénylő, Amédy Coulibaly meggyilkolta az üzlet három vásárlóját és egyik dolgozóját.

A 2015. januári merényleteknek tizenhét áldozata volt.

A megemlékezések csúcspontja vasárnap lesz Párizs szívében, a République téren.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×