eur:
391.01
usd:
366.95
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

ENSZ: A líbiai konfliktusban nemzetközi jogsértéseket követnek el

Az ENSZ szerint a líbiai konfliktusban a felek olyan nemzetközi jogsértéseket követnek el, amelyek elérhetik a háborús bűncselekmények szintjét is - mondta a világszervezet hétfőn.

A háborús bűncselekmények között emberrablásokat, kínzást és a polgári lakosság elleni gyilkosságokat emelt ki az ENSZ emberi jogi hivatalának és az ENSZ líbiai támogató missziójának (UNSMIL) közös jelentése. Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szélsőségesei átvették az irányítást az ország bizonyos területein, és ott durván megsértették az emberi jogokat nyilvánosan végrehajtott, tömeges kivégzésekkel - állt a jelentésben.

Az országot egykor vezető Moammer Kadhafi 2011-es bukása óta Líbia politikai káoszba süllyedt. Tavaly óta két kormány, illetve két parlament működik: a nemzetközileg elismert törvényhozásnak és kabinetnek az ország keleti részében van a székhelye, a másiknak Tripoliban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×