eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Egy iszlám szervezet tiltakozott Fico kijelentése miatt

Közleményben tiltakozott a szlovákiai Iszlám Alapítvány hétfőn Robert Fico szlovák kormányfőnek egy vasárnapi televíziós vitaműsorban a muzulmánokkal kapcsolatban tett általánosító kijelentése miatt.

A szlovák kormányfő a TA 3 szlovákiai hírtelevízió egyik műsorában a migránsválságról és a párizsi merényletekről beszélt.

"Minden, a Szlovák Köztársaság területén tartózkodó muszlimot megfigyelés alatt tartunk. Többségükben legálisan itt tartózkodó emberekről van szó" - jelentette ki Robert Fico, amikor arról beszélt, hogy a párizsi merényletekkel milyen biztonságnövelő lépéseket tesznek.

"Robert Fico nyilvánosan lerombolta azt a mítoszt, hogy Szlovákia demokratikus és szabad ország" - reagált a szlovák miniszterelnök vasárnapi kijelentésére az Iszlám Alapítvány nevű szervezet. Közleményükben rámutattak: a kormányfő fenyegető tényezőként jelölte meg saját országa lakosságának egy részét, s tette ezt anélkül, hogy ezt bizonyító bírósági döntés vagy a rendőrségtől származó gyanúsítás lett volna a kezében, mindössze az érintett csoport vallási hovatartozása alapján.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×