eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Beszüntették a körözést Észak-Olaszországban

Az olasz hatóságok bejelentették, hogy beszüntették egy francia állampolgár és egy fekete színű Seat Ibiza típusú személyautó körözését a Franciaországgal határos Piemonte tartományban és az egész észak-olaszországi térségben. Azt feltételezték, hogy a párizsi merényletek egyik elkövetőjéről lehet szó.

A torinói idegenrendészet parancsnok-helyettese közölte, semmi nem alapozza meg azt a feltételezést, hogy a körözött férfi és gépkocsi átlépett volna a francia-olasz határon és olasz területen tartózkodna. Ezért az olaszországi körözést visszavonták. Francia források szerint a szóban forgó Seat autót már Párizs közelében megtalálták.

A Franciaország által kiadott korábban nemzetközi körözés az összes szomszédos államra érvényes volt. Olaszországban először Piemonte autósztrádáin és más útjain, valamint a Torinót övező körgyűrűn vezettek be fokozatos ellenőrzést, majd egész Észak-Olaszországra kiterjesztettek.

A körözött személy egy 32 éves francia állampolgár, Baptiste Burgy. A keresett gépkocsi rendszámát is nyilvánosságra hozták.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter korábbi bejelentései szerint az olasz-francia határon már közvetlenül a péntek esti párizsi merényletek után megerősítették a határellenőrzést. Ugyanakkor olasz ellenzéki politikusok azt állították, hogy a határmenti Ventimigliában még szombaton is teljesen szabad volt az autóval való átkelés bármilyen ellenőrzés nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×