eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Dél-koreai kompbaleset: megerősítették a hajóskapitány börtönbüntetését

A dél-koreai legfelsőbb bíróság megerősítette csütörtökön az ország partjainál több száz utassal a fedélzetén tavaly elsüllyedt komphajó kapitányának életfogytiglani börtönbüntetését.

Li Dzsun Szok kapitány figyelmen kívül hagyta az utasok biztonságát azzal, hogy idő előtt elhagyta a hajót - mondta egy bíró a testület döntését indokolva.

A 70 éves Li ugyanakkor azt állította, hogy elrendelte a süllyedő komphajó kiürítését, ám sok túlélő szerint hangosbeszélőn arra szólította fel többször is az utasokat, hogy maradjanak a kabinjaikban.

A legfelsőbb bíróság megerősítette a legénység 14 tagjára kiszabott, 18 hónaptól 12 évig terjedő börtönbüntetéseket is.

A Szevol komp 476 emberrel Dél-Korea délnyugati partjainál süllyedt el 2014. április 16-án. A tragédiában hivatalosan 295-en vesztették életüket, többnyire középiskolások, és kilenc ember azóta sem került elő. Ez volt az ország történetének legsúlyosabb hajóbalesete, amely miatt rengeteg bírálat érte a hatóságokat és a kormányt. Számos tényező vezetett hozzá, köztük a megengedettnél jóval nagyobb tömegű rakomány, a hajó illegális átalakítása és a kormányos szakértelmének hiánya.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×