eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia

Dortmundban folyami turistahajókon helyezik el a migránsokat

A németországi Dortmundban keddtől folyami turistahajókon is elhelyeznek migránsokat - közölte a városi önkormányzat.

Tizenhat embert szállítottak át a városi szükségintézményekből a Dortmund-Ems-csatornán létesített folyami szállásokba. A Diana és Solaris nevű turistahajók együtt 180 embert tudnak befogadni, így napokig eltarthat, míg a két bérelt hajó megtelik.

Mivel a migránsok közül többen súlyos traumán estek át, amikor átkeltek a Földközi-tengeren, az érintetteket előre megkérdezik, hogy hajlandók-e hajóra szállni - mondta az önkormányzat egyik szóvivője. A hajók fedélzetére felnőtteket és gyermekes családokat várnak, azzal a feltétellel, hogy a gyerekeknek be kell tölteniük a 15. életévüket.

A városi önkormányzat a folyami szálláshelyeket - amelyeket a Caritas segélyszervezet üzemeltet - egyelőre két évre bérelte ki egy holland hajózási társaságtól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×