eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Grazban helyezik el az Ausztriában gyalogló migránsokat

Grazban, egy elhagyott bevásárló központban kialakított menekülttáborban helyezik el azokat a migránsokat, akik gyalog indulnak el Ausztria belseje felé a Sentilj-Spielfeld szlovén-osztrák határátkelőről - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Szombaton kora délután mintegy kétezer migráns tartózkodott a táborban, ahol csarnokokban, fedett helyen várhatják ki az emberek, hogy továbbutazzanak Németország felé.

A hatóságok konyhát és orvosi szobát alakítottak ki a területen, mobilvécéket és mosdókat is elhelyeztek.

Helyszíni információk szerint a menekültek gyorsan cserélődnek. Attól függően szállítják tovább őket a német határ felé, hogy mennyi hely ürül meg az ott kialakított befogadó központokban. Ezért van, akinek két napot kell várnia a továbbutazásra, ám van, aki két órával az érkezése után már újra buszra, vonatra szállhat.

Beérkezésekor minden menekült kap egy karszalagot egy számmal, ami egyben a "jegyét" is jelenti a grazi vasútállomásra induló buszokra, vagyis érkezési sorrendben indulhatnak tovább.

Ennek megfelelően türelmesen várják a menekültek, hogy sorra kerüljenek - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Ehhez hozzájárul az is, hogy verőfényes napsütés és csaknem húszfokos meleg van Grazban.

Ugyanakkor a Graz felé vezető 67-es főúton még mindig sok, a szlovén határtól induló migráns gyalogolt szombat délután Ausztria belseje felé. Néhányan a határtól 17 kilométerre található Leibnitz vasútállomásán vártak Németország felé tartó vonatokra.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×