eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Továbbra is kaotikus a helyzet a szlovén-osztrák határon

Továbbra is kaotikus viszonyok voltak tapasztalhatók a migrációs krízis miatt a Sentilj-Spielfeld szlovén-osztrák határátkelőnél péntek este.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója elmondta, sem a spielfeldi határátkelőnél, a senki földjén felállított tranzittábor, sem pedig az államhatár nem tölti be funkcióját, mindkettőn keresztül ki-be járkálnak a migránsok.

Az MTI tudósítója azt is látta, amint továbbra is ezrek gyalogolnak a 67-es főúton Leibnitz irányába, a menetet továbbra sem kísérik az osztrák hatóságok, csupán a forgalom fenntartására ügyelnek.

Ugyanakkor - annak ellenére, hogy a hangosbeszélők folyamatosan ígérik - nem látni olyan buszokat sem, amelyek a határátkelőn várakozó migránsokat szállítaná Ausztria belseje felé.

Időközben a stájer rendőrség szóvivője az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a leibnitzi pályaudavarra két különvonat érkezik, amely elszállítja a Spielfeldtől gyalogló menekülteket Grazba, majd onnan ausztriai befogadóállomásokra. Az MTI tudósítója este fél hétkor a spielfeldi vasútállomáson csupán néhány migránst látott.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×