eur:
394.56
usd:
369.66
bux:
65767.94
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bevándorlókat találtak egy hűtőkocsiban

Tizennégy szíriai, iraki és iráni migránst, köztük három gyermeket és csecsemőt találtak pénteken egy lengyel hűtőkocsiban, az észak-franciaországi Calais közelében, az autópályán - közölte a helyi prefektúra. A migránsok enyhébb szénmonoxid-mérgezést szenvedtek.

"Öt férfi, öt nő, valamint három, 7 és 10 év közötti gyermek és egy 15 hónapos csecsemő" volt a lengyel rendszámú kamionban, amelyet péntek reggel találtak meg az autópályán, a Setques-i felhajtónál, harminc kilométerre a Calais-i kikötőtől.

A migránsok enyhébb szénmonoxid-mérgezést szenvedtek, ezért a környék kórházaiba vitték őket. Egyikük állapota sem életveszélyes.

Calais kikötővárosában és környékén a friss adatok szerint mintegy 6 ezer külföldi, elsősorban kelet-afrikai, afganisztáni, iraki és szíriai él egy illegálisan felállított, de a hatóságok által megtűrt sátortáborban a város volt szeméttelepén, arra várva, hogy a La Manche-csatorna alatti alagúton áthaladó vonatokra felkapaszkodva, illetve a csatornát átszelő kompokon elbújva átjusson a túlsó partra. A szigorú francia bevándorlási politika miatt ugyanis a migránsok között az a vélekedés terjedt el, hogy Nagy-Britannia szívesebben fogadja be a menekülteket, mint Franciaország.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×