INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Heves vihar okozott káoszt Görögországban

InfoRádió / MTI
Heves vihar tombolt csütörtökön Görögországban, a szélsőséges időjárás egy emberéletet követelt, továbbá jelentős károkat és közlekedési fennakadásokat okozott.

A főváros, Athén számos pontján órákon át nem működött a telefonhálózat és az internet sem. A tűzoltókat több százszor riasztották az elárasztott házakhoz és pincehelyiségekhez a felgyülemlett víz kiszivattyúzásához. Több tucat fa dőlt ki, egy háromemeletes lakatlan ház pedig összeomlott.

Az állami televízió a tűzoltóságra hivatkozva azt jelentette, hogy Athén egyik elővárosában egy 50 éves férfi megfulladt a házába betörő víztől és sártengertől.

A fővároson kívül a Peloponnészoszi-félszigetről és Dél-Görögország más régióiból is érkeztek hírek károkról. A rendkívüli időjárás miatt számos főúton óriási dugók alakultak ki.

Görögországban a forró nyári hónapok után ősszel szinte minden évben előfordulnak a mostanihoz hasonló heves viharok. Az utóbbi napokban országszerte 26 Celsius-fok felett volt a hőmérséklet, a levegő páratartalma pedig meghaladta a 90 százalékot.

A címlapról ajánljuk