INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Orbán Viktor: amit az európai vezetők tesznek, arra nincs felhatalmazásuk

InfoRádió / MTI
Amit az európai vezetők most tesznek, arra nincs felhatalmazásuk - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a migrációval kapcsolatban az M1 aktuális csatornának szerdán, Madridban nyilatkozva.

A kormányfő elmondta, hogy mindenekelőtt ezt a gondolatot akarja kifejteni az Európai Néppárt kongresszusán csütörtökön elhangzó beszédében. "Az, amit az európai vezetők tesznek, arra nincs felhatalmazásuk az európai emberektől" - jelentette ki, utalva arra: senki, soha nem szavazott arra, hogy százezerszám migránsokat engedjünk be az unióba. Ez - mint fogalmazott - az európai demokráciákat is destabilizálja.

Nem lehet elkerülni annak a komoly vitának az elindítását, hogy mit akarunk kezdeni saját kontinensünkkel - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: "azt gondoljuk, hogy ami most történik, az inkább Európa lerombolása" - jelentette ki.

A miniszterelnök szerint "ezt a vitát őszintén, a politikai korrektség nevű szájkosár nélkül, képmutatás nélkül, egyenes, őszinte érthető módon kell megindítani."

A címlapról ajánljuk