INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Ferenc pápa: A kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények nem maradhatnak sokáig titokban

InfoRádió / MTI
A kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények nem maradhatnak sokáig titokban - mondta Ferenc pápa vasárnap püspökökkel tartott találkozóján Philadelphiában, valóságos hősöknek nevezve azokat, akik ilyen bűncselekmények elszenvedői voltak.

A katolikus egyházfő a püspököknek elmondta, hogy ugyanebben a városban nem sokkal előtte olyan emberek csoportjával találkozott, akik ellen gyermekkorukban szexuális visszaéléseket követtek el egyházi személyek, oktatók vagy saját családjuk tagjai.
Szégyenletesnek nevezte, hogy vannak olyanok, akik visszaélnek a rájuk bízott gyermekekkel, súlyos sérüléseket okozva nekik egész életükre. Különösen szívén viseli a pedofil papok által zaklatottak sorsát, utóbbiak ugyanis az irgalmasság valóságos hősei, akik rendkívüli bátorsággal viselték a megpróbáltatásokat - hangoztatta Ferenc pápa.

Az egyházfő nem hagyott kétséget afelől, hogy a szexuális bűncselekmények elkövetőinek számot kell majd adniuk tetteikről. Ismételten kifejezte a katolikus egyház eltökéltségét, hogy felkarolja az áldozatokat, a jog ereje által fogja gyógyítani őket, megbüntetve a bűnösöket. Ezzel párhuzamosan pedig hatékony megelőzési programot kell kidolgozni mind az egyházon belül, mind a társadalomban - tette hozzá Ferenc pápa.


A címlapról ajánljuk