eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk

Váratlan hadgyakorlatot rendeltek el Oroszország központi katonai körzetében

Váratlan hadgyakorlatot rendelt el hétfőn Vlagyimir Putyin orosz államfő Oroszország központi katonai körzetében.

"Az elnök parancsának megfelelően teljes készültségbe helyezték a központi katonai körzet csapatait, más katonai körzetek légierejének egy részét, a hadsereg légi szállítású (deszantos) erőit és a katonai szállító repülőgépeket" - jelentette be Szergej Sojgu védelmi miniszter, a manőversorozatban részt vevő katonák számát azonban nem árulta el.

A nagy hatótávolságú katonai repülőgépeket szintén készenlétbe helyezték.

A tájékoztatás szerint a harckészültség ellenőrzését célzó rendkívüli hadgyakorlat szombatig fog tartani.

A központi katonai körzet a Volga folyó és az Urál térségét, valamint Nyugat-Szibériát foglalja magában, főhadiszállása Jekatyerinburgban található. Legnyugatibb csücske mintegy 400 kilométerre van Ukrajnától. A négy orosz katonai körzet közül ennek a területe a legnagyobb: 7,06 millió négyzetkilométerre terjed ki, ami Oroszország területének több mint 40 százaléka.

A Fekete-tengeri orosz flotta hétfőn fejezte be gyakorlatozását a jogilag Ukrajnához tartozó, azonban Oroszország által tavaly márciusban bekebelezett Krím félszigetnél.

Vlagyimir Putyin, aki egyben az orosz fegyveres erők főparancsnoka, az utóbbi időben számos harckészültségi gyakorlatot elrendelt Oroszországban. A hadsereg tavaly óta gyakorlatozott egyebek mellett a Bajkálon túli térséget és az orosz Távol-Keletet magába foglaló keleti katonai körzetben, valamint az Északi-sarkvidéken (Arktisz) is.

A NATO korábbi közlése szerint komoly aggodalmat váltanak ki az orosz hadsereg készültségének "váratlan ellenőrzései", amelyek egyben hozzájárulnak a bizonytalanság megteremtéséhez Európában. Az észak-atlanti szervezet hangsúlyozta: minden államnak joga van hadgyakorlatot tartani, amíg azt a nemzetközi kötelezettségei keretében végzi. A meglepetésszerű, előre nem látható és váratlan katonai manőverek azonban hozzájárulnak a bizonytalanság kialakulásához.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×