INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Betiltották az oktatók és a hallgatók közti szexet a Harvardon

InfoRádió / MTI
Tételesen is megtiltották az amerikai Harvard Egyetemen, hogy az oktatók és a hallgatók "romantikus kapcsolatba" bonyolódjanak egymással.

Az egyetem vezetése csütörtökön közleményben jelentette be, úgy találta, hogy a szexuális zaklatás elleni eddigi irányelvek nem tiltották eléggé egyértelműen a diákok és tanáraik közti szexuális kapcsolatot, ezért ennek tilalmát most tételesen is kimondták.

A diploma előtt álló hallgatók a massachusettsi Cambridge-ben lévő egyetem egyetlen oktatójával sem tarthatnak fenn szerelmi viszonyt, a posztgraduális képzésen résztvevő diákok számára azonban enyhébbek a szabályok, számukra csak az őket tanító oktatókkal való viszony tiltott.

A Harvard 2400 oktatója és 6700 diákja közti romantikus kapcsolatokat eddig szabályozó előírás csak a saját hallgatókkal való szexuális kapcsolatot tiltotta az oktatóknak, a tőlük nem függő diákokkal randevúzhattak.

A Yale Egyetem már 2010-ben, a Connecticuti Egyetem pedig 2013-ban megtiltotta a szexuális kapcsolatokat az első diploma megszerzésére törekvő diákok és bármely oktató között.

A címlapról ajánljuk