eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kabulba látogatott Kerry, hogy segítse a válság megoldását

Váratlanul Kabulba látogatott péntek hajnalban John Kerry amerikai külügyminiszter, hogy segítsen megoldani az afgán elnökválasztáson kialakult válságot.

Kerry napközben találkozik a versenyben maradt két elnökjelölttel, a nyerésre álló Asraf Gánival és Abdulla Abdullával, aki nem ismeri el, hogy az első fordulóban alulmaradt, és azzal vádolja a 2001 óta hatalmon lévő Hamid Karzai államfőt, hogy segített Gáni javára meghamisítani a választás eredményét. Gáni is csalással vádolja Abdullát.

"Már többször beszéltem mindkét jelölttel és Hamid Karzai leköszönő elnökkel is" - mondta Kerry mielőtt kínai látogatásáról Kabulba indult. Felszólította a jelölteket, hogy "mutassák meg: igényes államférfiak és vezetők egy olyan időszakban, amikor Afganisztánnak nyilvánvalóan szüksége van az ilyen tulajdonságokra".

"Döntő jelentőségű pillanat ez az átmenetben, alapvető fontosságú az ország majdani kormányzása és abból a szempontból, hogy az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek lesz-e kapacitása továbbra is támogatni az országot" - tette hozzá Kerry.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×