eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ezért bírálják Francois Hollande francia elnököt

Új szemüvegkerete miatt bírálják Francois Hollande francia elnököt, aki hazai márka helyett egy híres dán cég modelljét választotta, magára vonva ezzel a francia gyártók haragját.

Hollande nemrégiben váltott új szemüvegre, amelynek kerete a korábban viselttel szemben sötétebb és karakteresebb. Az elnök a dán Lindberg cég modelljét választotta, ami felháborította a nehézségekkel küzdő francia gyártókat. Kettő közülük ajándékba küldött is egy-egy keretet az Elysée-palotába. Szerintük az elnök választása azt sugallja, hogy a politikus nem talált magának megfelelő francia gyártmányú keretet, miközben a kormány mindenhol azt hangoztatja, hogy a vásárlók részesítsék előnyben a francia termékeket.

A Le Parisien című lap úgy tudja, Hollande mindkét vállalatnak megköszönte az ajándékot.

A francia elnök eddig is Lindberg-modellt viselt, csakúgy, mint Lionel Jospin, Franciaország 1997 és 2002 közötti miniszterelnöke, kétszeres elnökjelölt. A dán márkát részesíti előnyben Brad Pitt, Robert De Niro és Richard Gere is.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×